Снимка БулфотоБългарският евродепутат от ЕНП-ГЕРБ Емил Радев призова Съветът на вътрешните министри

...
Снимка БулфотоБългарският евродепутат от ЕНП-ГЕРБ Емил Радев призова Съветът на вътрешните министри
Коментари Харесай

Емил Радев призова за пореден път за приемането на България в Шенген

Снимка Булфото

Българският евродепутат от ЕНП-ГЕРБ Емил Радев призова Съветът на вътрешните министри на Европейски Съюз да вземат позитивно решение за незабавното приемане на България в Шенген. Това стана по време на спор в пленарна зала за измененията във Визовата осведомителна система, който се състоя късно вечерта в сряда в Европейския парламент в Страсбург, заяви вести.бг.

Емил Радев бе безапелационен, че приемането на страната в Шенген ще разреши на българските способени управляващи интензивно да употребяват обновената осведомителна система, което ще способства към повишение сигурността в Европа.

Визовата осведомителна система разрешава на службите да засекат истинността и валидността на издадените краткосрочни визи, които разрешават свободно придвижване в Шенгенското пространство. В промяната, утвърдена от евродепутатите в сряда, системата ще съхранява към този момент информация и за дълготрайни визи и за разрешителни за престояване, тъй като тези документи също дават опция за свободно придвижване в границите на Шенген.

С промяната на ВИС се разрешава още взаимосвързаност на системата с другите осведомителни системи на Европейски Съюз в областта на вътрешните работи. По този метод всички органи на сигурността ще могат да се възползват от наличната информация в другите системи, без да бъде компрометирана отбраната на персоналните данни.

В сряда на обяд Европейският парламент утвърди на първо четене с голямо болшинство измененията във Визовата осведомителна система, като договарянията със Съвета се чака да стартират след европейските избори.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР